Társadalmi felelősségvállalás

Vállalatunk kiemelten fontosnak tartja a rászorulók támogatását. Amennyiben van lehetősége, támogassa Ön is egy, a számunkra igen kedves szervezet, a Szórványmagyarság Gyermekeiért Alapítvány munkáját.

Az alapítvány segítséget kíván nyújtani a szórványmagyarság hátrányos helyzetű gyermekeinek ellátásában, beiskoláztatásában, pályaválasztásában, szakmai képzésében, számukra munkahelyek létrehozásában, kialakításában.

“Úgy érezzük, hogy nem csak a családunknak, a saját gyermekeinknek tartozunk felelősséggel, hanem egy nagyobb közösségért is szeretnénk tenni valamit.

A magyarság, határainkon innen és túl, minden év elteltével egy városnyi emberrel fogy. Azt szeretnénk, hogy gyermekeink ne egy elöregedett, megfáradt, megritkult nemzet és közösség tagjai legyenek.

Különösen veszélyeztetettek a határainkon túl élő magyar gyermekek, és leginkább ott, ahol a magyarság már nem nagyobb közösségben, hanem szórványosan létezik. Ezeket a gyermekeket nemcsak nemzeti identitásuk elvesztése fenyegeti, hanem a kisebbségi lét gyakori velejárójaként a rossz gazdasági helyzetből adódó szegénység, gyakran a “mélynyomor”.

Gyermekvédelmi munkánk fontos része a veszélyeztetett, bajba jutott családok, de elsősorban a gyermekek támogatása. Nemcsak tanáccsal, jó szóval, hanem anyagi támogatással, tanszerrel, ruhával, lakhatással, étkeztetéssel is segíteni akarjuk a szülőket, a gyámokat, hogy gyermekeik szépen, egészségesen fejlődjenek.”